Čiji bi potpisi bili bolji za United: Rangnick ostavio spisak od čak 5 zvijezda, a Ten Hag doveo novih 6

Otkako je klub napustio veliki Sir Alex Ferguson na Old Traffordu ništa više nije isto, a dovoljan dokaz toga jeste zadnji pehar koji je osvojen još u eri Jose Mourinha.


Stvari u crvenom dijelu Manchestera ne funkcionišu kako bi trebale, a mnogi za to krive vlasnike, porodicu Glazers, kome navijači jedva čekaju da vide leđa.

Prošla sezona je jedna od najlošijih Manchester Uniteda unazad nekoliko godina. Sezonu je na klupi započeo, ali nakon loših rezultata Norvežanin je smijenjen i na kormilo je došao kao privremeno riješenje Ralf Rangnick. Vjerovatno zbog činjenice da je na klupi privremeno Austrijanac tokom zimskog prelaznog roka nije potrošio ni centa.



U jednom od intervjua Rangnick je izjavio kako ne želi trošiti novac kako bi za novog trenera, koji će biti imenovan na kraju sezone, ostalo više. Za stalnog trenera je imenovan Erik ten Hag koji je odmah u ljetnom prelaznom roku potrošio preko 240 miliona eura, a na Old Trafford doveo čak 6 novih pojačanja.

Ono što je interesantno, a ugledni britanski Daily Mirror prenosi, jeste to da je Rangnick kada je odlazio ostavio spisak sa 5 imena koje treba novi trener pokušati dovesti, a Ten Hag je to apsolutno ignorisao i klub je pojačalo drugih 6 igrača. Spisak od 5 igrača koje je Rangnick ostavio, a koje bi on pokušao dovesti da je ostao na klupi, se sastojao od Erling Haalanda, Joško Gvardiola, Kondar Laimera, Christhoper Nkunkua i Aurelian Tchuamenija.



Imena su zasita bombastična i što je najbitnije igrači su mladi i perspektivni, ali samo Ten Hag zna što je to ignorisao. Umjesto ovih 5 igrača, Holanšanin je doveo Antonyja, Casemira, Lisandro Martineza, Tyrell Malaciju, Christian Eriksena i Martin Dubravku. Igrači na oba spiska su fantastična, ali čiji bi se igrači na terenu bolje uklopili pravo je pitanje. 

Uvijek se postavlja pitanje, šta bi bilo kad bi bilo, United je napokon izašao iz krize i možda je dobra stvar što je Ten Hag ipak poslušao sebe a ne nekog drugo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.