Svako ima svoj ukus: Mlada zvijezda Leedsa je za Bielsu predstavljala budućnost, ali ne i za Marscha

Svaki trener ima različito viđenje rostera sa kojiim raspolaže, a jedan od primjera jeste Marcelo Bielsa, bivši trener Leeds Uniteda, i Jesse Marsch, sadašnji trener.


Bielsa je velikana iz Yorkshirea preporodio i vratio ga u elitu, ali minule sezone nakon niza loših rezultata uprava je odlučila ipak da ga smjeni. 

Temperamentni Argentinac je nešto malo manje od 4 godine vodio klub sa Elland Roada i to veoma uspješno. Bili su pravo otkrovljenje za Premier ligu i igrali su jedan od najljepših fudbala kada je na klupi sjedio Bielsa. U februaru ove godine kada su bili u donjem dijelu tabele uprava je odlučila da presječe i uruči otkaz dugogodišnjem treneru.



Na njegovo mjesto je doveden Marsch koji je posložio kockice i zahvaljujući njemu i njegovim potezima klub je i ove sezone u društvu najboljih. Ipak, da treneri nemaju isto mišljenje svjedoči jedan od mladih talenata koji je kod Bielse trebao predstavljati budućnost i neko oko koga bi se trebao graditi tim, a kod Marscha jednostavno nepotreban.

Riječ je o 22-godišnjem veznjaku Jamie Shackletonu koji je ovo ljeto poslan na pozajmicu u Millwall i prema navodima uglednih britanskih lostva vjerovatno da se neće ni vraćati više na Elland Road. Shackleton je bio skoro redovan u prvom dijelu prošle sezone pod palicom Bielse, ali dolaskom Marscha gubi mu se svaki trag.



Argentinac je u Englezu vidio perspektivnog veznjaka oko koga bi se mogla vrtiti igra Leedsa, ali ipak smjena trenera ga je koštala igranja kako u Leedsu tako i u Premier ligi. Amerikanac je odmah veznjaka odstranio iz tima i otkako je on preuzeo klub Shackelton se u timu našao samo 3 puta. 

Englez ima opciju stalnog ostanka u Millwallu na kraju sezone kada istakne pozajmica i sve su prilike da će se to i dogoditi. 

Ko zna možda mu bude prijao Championship, ali za sada to ne izgleda baš tako jer na 10 utakmica koliko je odigrao nema niti gol, ali ni asistenciju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.