Barcelona i Atletico pronašli kompromis - Griezmanna bi uskoro mogli gledati na terenu od prve minute

Ove sezone je već postala praksa da Antonie Griezmanna gledamo na terenu samo zadnjih 30 minuta na terenu, a razlog je i više nego opravdan od strane Atletico Madrida.


Naime, Francuz je stigao u Madrid na pozajmicu, a u tom ugovoru stoji klauzula po kojoj bi Atletico morao otkupiti ugovor od Barce u potpunosti ako odigra 50% utakmica za madridski klub. 

Sjajni špic igra svaku utakmicu, ali samo zadnjih 30 minuta, a ono što ide na ruku i što koristi uprava Atletica jeste da se u tih 50% odigranih utakmica računaju samo one koje provede na terenu više od 45 minuta.



Sa pravne strane sve je u zakonskim okvirima te su Atletico i Griezmann uključeni u jednu od najvećih legalnih prevara u istoriji fudbala. Atletico nije spreman da plati visokih 40 miliona eura koliko bi trebali platiti po ugovoru ako Francuz odigra 50% utakmica i zato rade ovo što rade, a tu vjerujemo da najviše ispašta Francuz.

Griezmann je na Wanda Metropolitano stigao još prošle godine, a pozajmica je potpisana na 2 godine. Minule sezone je bio redovan, ali sada kada se treba aktivirati klauzula Diego Simeone i uprava su odradili šmekerski potez kako bi izbjegli da plate dogovoreni iznos.



Uprava na sve načine pokušava nešto da uradi kako bi se riješili Griezmanna i kako se ne bi vraćao na Camp Nou. Prema navodima uglednih španskih medija izgleda da bi Francuz uskoro mogao zaigrati od prve minute jer je Barca spremna na kompromis. 

Naime, Atletico i Barca su veoma blizu dogovora da se otkupna klauzula sa prvobitnih 40 miliona spusti na 25 miliona eura što je prihvatljiva cifra za velikana iz Madrida. Kada se dvije strane u potpunosti dogovore i izmjene ugovor tada ćemo i Griezmanna viditi od prve minute na terenu.



Simeone vjeruje da će to biti veoma brzo jer se Francuz nalazi u fantastičnoj formi ove sezone jer je za 165 minuta postigao 3 gola. Xavi je već precrtao 31-godišnjeg napadača, a Joan Laporta gleda kako bi uštedio jer i dalje Barca plaća dio plate za Francuza.

Ovo bi se sve trebalo riješiti u narednim danima i sve ukazuje da će sjajni napadač karijeru nastaviti opet u glavnom gradu Španije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.