Bitka za Katar kreće: Tite na velikim mukama kome dati prednosti u startnih XI - Neymar jedini siguran

Svjetsko prvenstvo nam polako kuca na vrata, a ono će se krajem godine odigrati u Kataru, tačnije od 20. novembra do 18. decembra.


Ono što je interesantno jeste da se ovo Svjetsko prvenstvo igra u zimskom periodu, a ne uobičajno tokom ljeta, a razlog su velike vrućine u ovoj Arapskoj zemlji. 

Našli su neki kompromis svi, ali opet će u ovom dijelu godine biti u Kataru oko 30 stepeni što će predstavljati zaista teške uslove za igru. Svi jedva čekaju da počne najveća fudbalska reprezentativa smotra na planeti, a prvi favorit kao i u većini Svjetskih prvenstava jeste Brazil.



Selektor Brazila, Tite, će imati težak zadatak da sastavi najboljih XI. Brazil posjeduje neke od najboljih igrača na planeti u ovom trenutku i biće veoma teško Titeu da ih sve uklopi. Sigurno da će selektor Brazila imati najteži posao od svih selektora i biće veoma interesantno viditi kako će se on izboriti sa svim tim kada prvenstvo počne. 

Na svakoj poziciji Brazil ima minimalno 2 kvalitetna igrača, a vjerujemo da je Neymar jedini siguran u startnoj postavi. Što se tiče golmana za tu poziciju će se boriti 2 možda i najbolja golmana u ovom trenutku, Ederson i Alisson.



Na Copa Americi Tite je podijelo minutažu dvojici golmana, ali kasnije zbog bolesti Edersona, Alisson je imao priliku da više brani i vjerujemo da će je imati i na Svjetskom prvenstvu. Što se tiče defanzivne linije tu takođe imamo mnogo velikih igrača. Za štoperski tandem će se boriti Thiago Silva, Eder Militao i  Marquinhos, a za poziciju uz desnu aut liniju vjerujemo da će se boriti Dani Alves i Danilo.

Iako ima 39 godina, Alves se nada pozivu i vjerujemo da će ga Tite ispoštovati, a sebi dati problem koga staviit u startnu postavu. Što se tiče veznog reda, tu bi se trebali za mjesto boriti Fred i Bruno Guimaraes. Iako Casemiro nije standardan u novom klubu, Manchester Unitedu, vjerujemo da je njegovo mjesto zacementirano na sredini terena.



Antony, Raphinha i Vinicus Junior će se boriti za svoje mejsto u starnoj postavi, jer vjerujemo da sva trojica od jednom ne mogu započeti utakmicu. Ova 3 igrača su trenutno među najboljim ofanzivnim igračima na planeti i Tite će imati veoma težak zadatak kome da ukaže veće povjerenje. 

Već smo spomenuli da Neymar ima sigurno mjesto u timu, a za poziciju klasiočnog napadača bi se trebali boriti Gabriel Jesus i Richarlison. Ovo će biti veoma zanimljivo ispretiti jer Tite prezire klasičnog napadača u svom timu zbog krilnih igrača svjetske klase koje posjeduje.



Postoji moguća projekcija stratnih XI koje će Tite izvesti, a to su. Na golu Alisson, odbranu će činiti Alex Sandro kao lijevi bek, štoperski dvojac će činiti Silva i Marquinhos, a desno bi trebao biti Danilo. Sredinu terena će činit trojac Fred, Casemiro i Lucas Pqueta, a ofanzivnu liniju, upravo bez klasičnog napadača, jer će biti Vinicius, Neymar i Raphinha. Gdje će Neymar glumiti lažnu devetku vejerovatno.

Sve će biti jasnije kad Tite objelodani tim koji vodi u Katar, a za to ćemo još malo pričekati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.