Kada Carlu ne valja, a Julianu savršen, onda tu nešto nije u redu: Realov otpad veoma cijenjen na Allianz Areni

Real Madrid je ovo ljeto potrošio svega 80 miliona eura na pojačanja, a doveden je Aurelien Tchouameni, koji je toliko plaćen, a besplatno je došao Antonio Rudiger.


Kraljevski klub odavno nije bio ovako skroman što se tiče dolazaka, ali je zato pustio veliki broj igrača da napusti Santiago Bernabe, i to većina besplatno.

Najzvučnija imena koja su napustila klub jesu Gareth Bale, Marcelo, Isco, Luka Jović, oni su otišli potpuno besplatno, a Casemiro i Borja Mayoral su u kasu donijeli nešto malo više od 80 miliona eura. Samo što je ljetni prelazni rok završen uveliko se razmišlja o zimskom i pojačanjima koji bi mogli stići za drugu polusezonu.



Brojni klubovi čekaju Svjetsko prvenstvo koje se krajem godine održava u Katar kako bi one najbolje igrače vidjeli na jednom mjestu. Sigurno da se očekuje od neke mlade zvijezde da zablista i iskoču u prvi plan, a onda u januaru krene totalna pometnja za njim. 

Ipak, takav plan Julian Nagelsmann nema jer on izgleda više vjeruje u provjerena imena. Upravo jedno takvo ime je pronašao na Santiago Bernabeu, a riječ je o Marco Asensiju. 26-godišnji Španac je pao u nemilost Ancelottija i Pereza, i njegovo vrijeme u Madridu je gotovo.



Asensio je odugovlačio sa potpisivanjem novog ugovora, a Perez je prokontao namjere nekada velike nade Reala i kaznio ga na najsuroviji način. Naime, Asensio je ove sezone odigrao svega 17 minuta u svim takmičenjima, a Perez je odlučan da ostatak sezone, dok ne napusti klub, isprati ili na klupi za rezervne igrače ili čak na tribinama. 

To je Ancelottiju rečeno i za sada Italijan poštuje riječi prvog čovjeka kluba. Na minuloj utakmici je Asensio vidno iznerviran što nije ušao u igru i to je jasan pokazatelj koliko je Perez ozbiljan. Tu situaciju pomno prati Nagelsmann i želi svom, već fenomenalnom, rosteru pridodati još jedno sjajno ime.



Zanimljiva je činjenica da Asensio više nije dobar za Ancelottija, a preko noći postade savršen za trenera Bavarskog giganta. Trostruki osvajač Lige prvaka sigurno da ne bi imao ništa protiv dolaska na Allianz Arenu, a ovaj transfer bi trebao biti realizovan odmah po otvaranju zimskog prelaznog roka.

Nije samo Bayern taj koji želi Asensija jer se pominju Arsenal i Mikel Arteta, ali i Milan i Stefano Pioli koji već duži vremenski period promatraju Španca. 

Asensio će sigurno na zimu promijeniti sredinu u potrazi za minutama jer ih u Kraljevskom klubu više neće dobijati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.