Pochettino ceka novi aranzman - United i Arsenal ozbiljni kandidati da posalju poziv za novi posao

Sigurno je da mnogi klubovi žele trenersko ime poput Mauricia Pochettina u svom stabu, ali samo oni najvevi mogu to da priuste, ili oni najveci koji trenutno prozivljavaju teske trenutke sa aktuelnim trenerima. 


Argentinac je nakon pet godina napustio Tottenham, a na njegovo je mjesto došao bivši trener Chelseaja i Manchester Uniteda Jose Mourinho.

Pochettino sasvim sigurno želi što prije da se vrati nogometu. Navodno je Bayern zainteresovan, ali njemu trenutno dosta dobro ide i sa pomoćnikom Nike Kovača Hansom Flickom, koji reda pobjede od privremenog dolaska na mjesto trenera.

Stoga će Bayern pričekati na dugoročno rješenje, a u međuvremenu dva engleska kluba padaju u sve veću krizu i potreban im je neko ko će poboljšati situaciju. A taj neko svakako bi umio da bude Pochettino, koji je i sa "malim" Tottenhamom radio dobre stvari. Nije teško pretpostaviti koja to dva velikana u Engleskoj trenutno prolaze krizu i kojima treba novi menadžer.

Naravno, radi se o Manchester Unitedu i Arsenalu, pošto Unai Emery i Ole Gunnar Solskjaer trenutno ne ulijevaju nadu i obojici "gori pod nogama". Stoga se smatra da bi Pochettino u svakom slučaju mogao da postane trener jednog od ta dva kluba već u narednim sedmicama.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.