Boca Juniors dovodi još jednu legendu - Guerrero stiže u Buenos Aires

Sjajni i jedan od najpopularnijih klubova planete dovodi u svoje redove novo pojacanje, pravu legendu koja ce sigurno obradovati brojne navijace Boce Juniors.


Tim iz Buenos Airesa nedavno je angažovao italijansku legendu Danielea De Rossija, a sada bi dres Boce mogao obući i peruanski napadač Paolo Guerrero.

Ovaj 35-godišnjak je, prema navodima argentinskih medija, jako blizu potpisa za Bocu koja će za njegovu slobodu brazilskom Internacionalu platiti četiri i po miliona dolara. Ta cifra ne predstavlja nikakav problem za argentinskog velikana, pa ćemo legendarnog Peruanca po svemu sudeći uskoro gledati u dresu sa lentom.

Guerrero je bogatu karijeru počeo u Alianziji iz Lim. Kao 18-godišnjak je došao u Bayern, gdje je igrao do 2006. godine. Potom je nastupao za HSV, Corinthians i Flamengo, a od 2018. godine je član Internacionala sa kojim je ugovorom vezan do 2022. godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.