Hazard javno poručio: "Kada bi mogao dovesti Mbappea u Real, odmah bi to učinio"

Veliko i toliko priželjkivano pojačanje Real Madrida je konačno na Bernabeu. Nije oduševio navijače, a on sam poručuje da želi da vidi u timu pojedina pojačanja.


Belgijanac je ovog ljeta stigao na Santiago Bernabeu, a pisalo se o tome da je i Mbappe velika želja Florentina Pereza koji bi ga želio vidjeti u Kraljevskom klubu.

Hazard je sada uoči meča Lige prvaka kojeg Real Madrid igra protiv PSG-a u utorak govorio o Mbappeu i iznio veliki broj pohvala na njegov račun. "Kad bih mogao dovesti Mbappea u Real Madrid... On bi bio najbolji na svijetu u narednih nekoliko godina," rekao je Hazard za Le Parisien. 

"Mnogo je mladih igrača koji imaju visoki potencijal, ali ako Kylian nastavi da igra ovako, on će biti jedan od najboljih igrača u historiji."

"Do 20. godine već sam bio prvak Francuske s Lilleom, ali što se tiče statistike, nema poređenja između mene i Mbappea. Ja sam se razvijao malo po malo. Mbappe je već na vrhuncu sa 20 godina", dodao je Hazard.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.