Griezmann potpuno iskren: "Još uvijek se uklapam u ekipu, ponekad mi fali samopouzdanja"

Dugo očekivano pojačanje u Barceloni konačno je na Camp Nou, ali velika očekivanja za sad nisu ispunjena, svjestan je toga i sam Greizmann koji je dao potpuno razumne izjave o trenutnoj situaciji.


Samo četiri gola na 16 zvaničnih nastupa za Barcelonu, statistika je koja ne može zadovoljiti rukovodstvo kluba, ali ni navijače. Griezmann je sada za Uefa.com priznao da mu nedostaje samopouzdanja.

"U procesu sam učenja i razumijevanja načina na koji moji saigrač igraju, jer mi je sve ovo novo. Još uvijek pokušavam pročitati utrčavanja i kretnje bez lopte Luisa Suareza, Messija, Dembelea i naših veznjaka", izjavio je Griezmann, pa nastavio: "Moja namjera je da što prije svhatim te stvari kako bih mogao davati sve od sebe za ekipu. Ipak, ponekad je dosta nezgodno."

"Trenutno, kada dobijem loptu, na određeni način mi fali samopouzdanja kada upućujem pas ili šutiram prema golu. To je nešto što će se sigurno promijeniti kako vrijeme bude prolazilo", istakao je Griezmann. Francuski ofanzivac je dodao i da je dosta stidan, ali da je sa Messijem i Suarezom već išao "na ručkove", te da vjeruje da njihov odnos vremenom samo može napredovati.

Inače, iza Griezmanna je još jedna dosta loša partija u dresu Barcelone. Barca je u subotu nakon preokreta savladala Leganes (2:1), a Griezmann je jedva učestvovao u igri prije nego što ga je Valverde, nakon nešto manje od sat vremena na terenu, zamijenio.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.