Nije Buffon zaslužio takav kraj: PSG ga tjera iz kluba, nije im dovoljno dobar za vrhunski fudbal

Kakav je klub Paris Saint-Germain, oni kao da namjerno žele svako malo da što više skrenu pažnju na sebe pa i rade svakakve poteze kako u tome uspijeli.


Paris Saint-Germain je "prekucao" francuski šampionat, ali bogati vlasnici iz godine u godinu nastavljaju ulagati milione eura u pojačanja.
Sve to ne bi li Sveci konačno došli i do samog kraja u Ligi prvaka. Međutim, PSG-u nikako ne ide u Ligi prvaka, a ove sezone je šokantno ispao u osmini finala od Manchester Uniteda.



Polako se i gomilaju problemi na Parku prinčeva. Adrien Rabiot je "persona non grata" u PSG-u iako je i dalje član kluba, konstano stižu izvještaji o Neymarovom nezadovoljstvu, a na atmosferu u ekipi bi sada mogla uticati i situacija u kojoj se našao Gianluigi Buffon (41).

Naime, do ispadanja od Uniteda se špekulisalo da će iskusni čuvar mreže potpisati novi ugovor sa PSG-om, ali su na Parku prinčeva, navodno, promijenili ploču.



L'Equipe piše da se PSG predomislio i da više ne želi nekadašnjeg golmana Juventusa u svojim redovima. Parižani su, navodno, došli do zaključka da Buffon više ne može odgovoriti zahtjevima vrhunskog fudbala i to nakon velike greške koju je napravio u revanšu protiv Manchester Uniteda. Istu je iskoristio Romelu Lukaku i postigao gol.

Podsjetimo, Buffon je prošlog ljeta, nakon 17 godina u Torinu, napustio Juventus i sa PSG-om ozvaničio saradnju do kraja ove sezone. Da li će i naredne čuvati mrežu PSG-a ostaje da se vidi...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.