Coutinha stiže sudbina Neymara: Brazilac pred napuštanjem Barce, glavni razlog Lionel Messi

Philippe Coutinho početkom 2018. godine stigao je kao veliko pojačanje u Barcelonu, ali mu ove sezone ne ide baš kako je planirao. 


Katalonski klub je uložio ogroman novac u dovođenje Brazilca koji je tako postao najskuplje pojačanje u historiji Barcelone.
Coutinho je dobro počeo ovu sezonu i odigrao nekoliko sjajnih utakmica, ali se onda jednostavno počeo "gubiti" na terenu. Već nekoliko sedmica Coutinho se nalazi na udaru kritika navijača Barcelone koji traže od njega bolje igre.



Ernesto Valverde ima povjerenja u njega, ali brazilski veznjak jednostavno nikako da pronađe pravu formu. Da stvar bude gora za njega već neko vrijeme se špekuliše o tome da bi ga Barcelona mogla prodati na kraju sezone, a sada kruže i priče da Brazilac nije pretjerano sretan u Barceloni.

Mundo Deportivo objavio je jučer da čak i Coutinho razmišlja o odlasku iz Barcelone jer nije očekivao da će imati baš toliko problema s uklapanjem u ovaj tim.Navodno, Coutinho nije očekivao da će mu Valverde toliko mijenjati pozicije, odnosno vjerovao je da će igrati više u veznom redu nego na krilu kako je to slučaj prethodnih mjeseci.



Također, priča se i o tome da Coutinho nije u najboljim odnosima s Lionelom Messijem, odnosno da nije razvio baš neki odnos s Messijem i Suarezom što je bio ključ uspjeha kada je Neymar bio član Barcelone.

Navodno, Coutinho smeta i činjenica da je toliko u sjeni Lionela Messija, a isti problem imao je i Neymar. Zbog svega toga ne bi zaista bilo iznenađenje ukoliko Brazilac na kraju sezone naupusti Barcelonu. Coutinho je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima odigrao 40 utakmica, postigao je devet golova i upisao pet asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.