Klopp zna da kupuje - Van Dijk je puni pogodak, a sad se sprema na još veću kupovinu i novi rekord

Zaista je to jedan novi Liverpool u poslednje 3 sezone, a sigurno da velika zasluga za to sve pripada i treneru tima sa Anfielda, Jurgenu Kloppu.


Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp očigledno ne štedi novac kojim raspolaže njegov klub, on pronađe pravog igrača i uvijek mu se na kraju isplati.
U nekoliko sezona Liverpool je potrošio preko 500 miliona eura, a čini se da na tome ne misli stati i već planira da na ljeto investira novac u nova pojačanja. Klopp je u rekordnom transferu ranije doveo Virgila van Dijka i to se zaista ispostavio kao pravi potez, a sada ima novi plan.



Plan je da se kupi 21-godišnji stoper Francisco Ferreira Fero, koji igra u Benfici i pruža zaista vrhunske partije te je postao meta brojnih evropskih klubova, pa i Kloppa i njegovog Liverpoola.

Tek početkom drugog dijela sezone priključen je prvom timu, a od tada je sakupio devet nastupa i postigao je tri gola u svim takmičenjima te značajno skrenuo pažnju na sebe i svoje igre, ali i svoj kvalitet koji neosporno posjeduje.



Prema pisanju portugalskog Recorda, njegova otkupna klauzula iznosi 85 miliona funti i ako Klopp odluči da je aktivira, srušit će svjetski rekord, kojeg je prethodno držao Van Dijk.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.