Sve promašaj do promašaja: France Football objavom liste top 30 klubova izazvali grohotan smijeh navijača

Francuzi objavili listu top 30 fudbalskih klubova u svijetu: Neki su svakako zaslužili to mjesto, ali ima ih mahom koji tu nema šta da rade, koji su potpuno zalutali!


Ima mnogo kriterijuma, ali ma kakvi bili, ovo što ćete videti zaista može da vas dobro nasmije! "France Football" je u današnjem štampanom izdanju objavio listu najboljih 30 klubova na svijetu.
Istorija je tek jedan od kriterijuma, pa time pravdaju neke neshvatljive propuste, uz uspjehe su računali sadašnje prihode, igrače, koliko klub generiše od televizijskih prihoda, broj pratilaca na društvenim mrežama, prosječna posjeta, troškovi, marketinška vrijednost brenda.



Mada i sami kažu da će nekima izgledati subjektivno, oni smatraju da je lista realna, ako se gledaju svi parametri. Mrtva trka je bila za prvo mesto, između Reala i Barcelone, 184 poena za Madriđane, sedam više u odnosu na najvećeg rivala.

Iza je United sa 150 poena, četvrti je Bayern sa 135. Slijedi Liverpool sa 120, ispred Juventusa koji ima 107. Listu top 10 zatvaraju, PSG, Chelsea, Manchester city i Arsenal, na šta će se svi slatko nasmijati. Međutim, list tvrdi da je prihod, odnosno vrijednost kluba isto kriterijum kao i trofeji i prošlost, pa da je ovim klubovima mjesto u top 10.



Jasno, Milan sa sedam titula prvaka Evrope bode oči, bez obzira na posrtanja u ovoj deceniji, oni su pojam za pomenute klubove, a isto se može reći za Inter koji ima tri titule prvaka Evrope. Ali, MIlan je 11. Inter 15. dok su u top 20 još Dortmund, Atletico, Tottenham, Ajax, Olimpique Marseille, Boka, dok 19. i 20 mesto dele Benfica i Borussija Menhengladbah.

Na listi su još Celtic kao i Al-Ahli, Schalke, Stuttgart, Roma, Monaco, dok poslednja mjesta na listi, od 27. do 30. su Galatasaraj, Independiente, meksička Amerika i brazilski Santos. Nema ni Rivera, Estudijantesa, Flamenga i Korintijansa, Porto takođe nije među 30 klubova na svijetu... 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.