Nije mu to trebalo: Sinoć je bio igrač utakmice, a danas pred suspenzijom

Nekada je igrao u Engleskom velikanu, a sada se na najgori način pokačio sa navijačima, kako se čini neće ispasti na dobro - Zvijezda Paris Saint Germaina dobija suspenziju!


Angel Di Maria je sinoć postao nepoželjna osoba na Old Traffordu. Argentinskom fudbaleru navijači Manchester Uniteda nisu poželjeli dobrodošlicu sa PSG-om, te su mi pri svakom dodiru zviždali.
To se njemu očito nije dopalo pa je nakon prvog gola svog tima odlučio da se osveti domaćim navijačima i to riječima: 'Jebi*e se, jebi*e se", vikao je Di Maria. Međutim, ovi povici bi mogli na kraju skupo koštati zvijezdu PSG-a.



Prekšio je kodeks o ponašanju Evropske fudbalske federacije (UEFA) i zbog toga bi mogao biti kažnjen. Po članu 15 pravilnika UEFA zabranjeno je provociranje protivničkih navijača i to bi Di Mariju moglo koštati suspenzije za naredni meč.

Konačna odluka UEFA-e u ovom slučaju biće donijeta u narednim danima. Menadžer PSG-a Thomas Tuchel je izjavio da je iznenađen ponašanjem navijača i da je mislio kako Di Maria ima dobar odnos sa navijačima s obzirom da je igrao u Unitedu. "Mislio sam da je imao dobre odnose s navijačima.




Bio je pomalo nervozan i trebao je biti mirniji u prvom poluvremenu. Na kraju je dobro prošao", rekao je Tuchel. "Sretan sam što je ostao samouvjeren. Uvijek daje sve od sebe i zato mu je lako oprostiti što nije odigrao prvo poluvrijeme dobro.

Uvijek je opasno s njim, s kornerima, i naravno sjajnom asistencijom za drugi gol Kyliana.", dodao je menadžer PSG-a. PSG je bez Neymara i Cavanija stigao do velike prednosti pred uzvratnu utakmicu, pa će Parižani dočekati drugu utakmicu bez tolikog pritiska koji su imali prije utakmice na Old Traffordu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.