Samo jedan može da dominira: Ko je to najbolji strijelac osminefinala Lige prvaka?

Samo jedan može da dominira osminom finala, ali da li ste se ikada zapitali ko je taj rekorder - Koji je to najbolji strijelac osminefinala Lige prvaka?


Da li znate i da li ste se ikada možda pitali koji to fudbaler nosi titulu najboljeg strijelca osmine finala Lige Prvaka?
Liga Prvaka nam sada kuca na vrata, vraća se u naše domove, večeras su prve utakmice osmine finala ovog takmičenja za ovu sezonu, a od 21 čas se sastaju Roma-Porto i Manchester United - Paris Saint Germain.



Kao jednu od najava za utakmice osmine finala Lige Prvaka izabrali smo i predstavljanje najboljeg strijelca u istoriji ovog dijela takmičenja. Imate li predstavu ko bi to mogao biti, ko bi se mogao okiti titulom najboljeg?

Radi se o Lionelu Messiju, fudbaleru Barcelone koji je u istoriji postigao 24 gola u osmini finala Lige Prvaka. Iza njega je odmah Cristijano Ronaldo sa 20, pa Thomas Muller sa 12 i Robert Lewandovski sa 9. Mislim da je svima jasno ko sada stupa na scenu...



Zanimljivo je to da Lionel Messi poslednjih godina bilježi poprilično lošije rezultate kada su u pitanju utakmice u finalnim fazama takmičenja to jest četvrtfinalima, polufinalima kao i finalima, preko pet godina je bez pogotka u višim fazama takmičenja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.