Odbio igrati pa poslao kontroverznu poruku navijačima - Šta se krije u "slučaju Icardi"?

Odbio je igrati na utakimici sa Rapidom iz Beča i ostavio tim na cjedilu pa onda poslao kontroverznu poruku navijačima na instagramu - Šta se to tačno krije u "slučaju Icardi"?


Argentinski napadač Mauro Icardi odlučio je da se oglasi nakon sinoćnje pobjede njegovog Intera u Evropa ligi protiv Rapida iz Beča.
Argentinac je ponovo u centru pažnje italijanskih medija i ponovo zbog sukoba sa upravom, saigračima, trenerom... Mnogi kažu da je za sve kriva njegova supruga Wanda Nara koja je nedavno napala Spallettija ali i Maurove saigrače te se zapitala zašto njen suprug ne postiže golove kao nekad.



Nakon prave male scene koju je Wanda priredila svima u Interu, čelnici kluba odlučili su da Icardiju oduzmu kapitensku traku. Upravo zbog toga on je odlučio da ne putuje s timom na gostovanje u Beč pravdajući se da je povrijeđen. Argentinac se do sada nije oglašavao ovim povodom, ali je nakon sinoćnje utakmice odlučio da postavi zanimljiv citat na Instagram.

"Bolje šutjeti i praviti se glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju", napisao je Mauro, citirajući na taj način američkog pisca Marka Twaina. Također, pojavile su se špekulacije da su čelnici Intera oduzeli Icardiju traku samo zbog njegovog odugovlačenja sa produženjem saradnje, već zbog činjenice da znaju da se njihov najbolji igrač već dogovorio sa drugim klubom i to velikim rivalom. 



Tako barem smatra italijanski novinar Valer De Maggio (Calciomercato). "Mislim da u Interu znaju da se Icardi već dogovorio sa Juventusom. Inter je veliki klub i Marotta je vrhunski sportski direktor. Oduzimanje kapitenske trake Icardiju je velika odluka i zbog toga sam siguran - Icardi je već postigao dogovor sa Juventusom", poručio je De Maggio.

Inače, ugovor Icardija i Intera važi do 2021. godine, ali se Argentinac i njegova supruga i menadžerica sada nećkaju oko produženja istog. Ukoliko Icardi ne produži ugovor, već narednog ljeta bi ga neki od evropskih velikana mogao kupiti za "pristojan" novac. Da li bi to mogao biti baš Juventus, kako tvrdi De Maggio?

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.