I velikani griješe: Odbili primiti Kloppa u tim, pa izgubili šest trofeja

Nije im to trebalo, odbili da prime u klub velikog Jurgena Kloppa, pa im se onda sve vratilo u narednih par godina kada je preuzeo jedan od svojih najboljih projekata - Milionere!


Minhenski Bayern će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Liverpoola u vjerovatno najzanimljivijem duelu ovog dijela takmičenja.
Na klupi Redsa nalazi se njemački stručnjak Jurgen Klopp, koji jako dobro poznaje Bavarce, a malo je poznato da je 51-godišnji stručnjak 2008. godine bio jako blizu preuzimanja klupe Bayerna. To je otkrio predsjednik Bayerna Uli Hoenes koji je istakao da je dogovor bio postignut, ali se klub na kraju odlučio da angažuje Jurgena Klinsmanna.



"Imao sam dogovorenu saradnju sa njim 2008. godine, ali smo se na kraju odlučili angažovati Jurgena Klinsmanna. O tome sada ne razmišljamo. Imamo dobrog trenera sa kojim smo zadovoljni, tim se dobro razvija i ostale stvari bismo trebali ostaviti po strani", rekao je Hoeness i tako je prekinio sve špekulacije o potencijalnom povratku Kloppa u Njemačku.

Ipak, pohvale prema menadžer Liverpoola nisu izostale... "Veoma cijenim Jurgena Kloppa. Imam veliko poštovanje prema njemu i onome što je napravio. Ovo će biti veoma težak meč za oba tima, ali nadamo se da će se završiti sretnim završetkom u našu korist", istakao je predsjednik Bayerna.



Klopp je potom potpisao ugovor sa Borussijom iz Dortmunda. Milionere je vodio na zaista fantastičan način, osvojio je dva naslova prvaka Njemačke, DFB Kup, tri trofeja Superkupa. 

Klinsmann je sa druge strane ostao nepunu sezonu u Minhenu, a otpušten je krajem aprila 2009. godine nakon serije jako loših rezultata.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.