Milan se vraća u vrh: Predsjednik oduševio navijače - Čeka se zeleno svjetlo za kapitalno pojačanje

Prvi čovjek AC Milana oduševio navijače velikana širom svjeta: Znamo šta očekujete od nas sada - Čeka se zeleno svjetlo za jedno od najvećih pojačanja u istoriji!


Predsjednik Milana, Paolo Scaroni, obećao je da će klub već narednog ljeta dosta više investirati u ekipu.
Ipak, rekao je da postoji jedan uslov, a to je da budu zadovoljeni svi parametri financijskog fair playa. U zimskom prijelaznom roku, Milan je potrošio 70 miliona eura, a od njih je više potrošila samo ekipa Chelseaja.



U klub su stigli poljski napadač Krzysztof Piatek iz Genoe i brazliski ofanzivac Lucas Paqueta iz Flamenga. Dovođenjem njih dvojice, iz Milana su pokazali da imaju dosta više raspoloživih sredstava nego u prethodnim godinama.

"Kada me navijači AC Milana zaustave na ulicama grada, pitaju me najčešće zašto klub ne kupi kapitalca velikog imena. Moj odgovor je da smo spremni za to, ali ako nam kupovinu dozvoljava financijski fair play.



Namjeravamo nastaviti sa velikim kupovinama, ali u skladu sa tim pravilima", potvrdio je predsjednik Milana, Paolo Scaroni. Posljednjih godina Milan je zbog financijskog fair playa stalno bio pod monitoringom UEFA-e.

"Fudbal se ubrazno mijenja i svi se moraju svakodnevno prilagođavati. Mnogi su zbunjeni raznim mehanizmima, kao i činjenicom da su transfer mogući jedino sa resursima koji proizilaze iz klupskog profita", pojasnio je Scaroni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.