Barca ide po starom receptu: Za dobro pojačanje bitno da je Brazilac i da dolazi sa Anfielda

Kako sezona sve više odmiče velikani dolaze do zaključka kako neće uspjeti da ispune predviđene planove te se bacaju na osiguranje pojačanja za sledeću sezonu, Barcelona ide na stari izvor - Anfield!


Barcelona izgleda itekako voli da kupuje igrače od Liverpoola, prvo je doveden Mascherano, zatim su odvedena dva ključna igrača, Luis Suarez i Philippe Coutinho.
Čini se kako je sada red došao da dovedu zamjenu za urugvajskog napadača, a ona bi ponovo trebala doći iz Liverpoola, jer je na meti Barcelone Roberto Firmino. On ove sezone igra zaista sjajno i što je također veoma važno, igra konstantno.



U ligi je postigao devet golova i ove sezone ponovo čini sjajni trio sa Salahom i Maneom. Osim postizanja golova, on je veoma zahvalan igrač koji voli da se vraća po loptu, učestvuje u gotovo svim akcijama svoje ekipe.

Ali je i defanzivno izuzetan za jednog napadača. U medijima u Španiji navodi se kako čelnici Barcelone izuzetno cijene Firmina, te da će na ljeto uslijediti i zaista bogata ponuda koja bi trebala oduševiti Liverpool.



Ali i da osim Barcelone razvoj situacije prati njihov najveći rival - Real Madrid. Svakako je sigurno kako se navijači Liverpoola nadaju da će čelnici njihovog kluba ovaj put uspjeti zadržati svog Brazilskog igrača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.