Juveu se neće svidjeti: Marotta za preporod Intera spremio listu pojačanja, a i listu za odstrel

Jedna od najvećih istorijskih grešaka Stare dame se desila kada su pustili Marotu koji sada sprema preporod Internazionale Milana!


Juventus je posle dva sedma mjesta sjajnom transfer politikom doveo do dominacije u italijanskom fudbalu, imaće odriješene ruke, a ceh će prvi platiti Spaleti...
Posle ispadanja Intera iz Lige Prvaka, vlasnici su razočarani. Spaleti je na udaru, neće biti smijenjen, jer nema rješenja, a najvjerovatnije će završiti sezonu, cilj je jasno top 4 i novi povratak u Ligu Prvaka.



Ispadanjem je izgubljeno dvadesetak miliona evra, ali mnogo više boli način na koji je Inter eliminisan. Kao da se, kako smo pisali juče, ponavlja svake godine isto, crna pozna jesen, koja uništi svaku šansu za dobar rezultat.

Danas na dužnost stupa Marota koji će itekako imati uticaja, ne samo na transfer politiku, već i postavljanje novog trenera. Kako piše "Corriere de la Serra", predsjednik Steven Jang mu u potpunosti vjeruje.



Marota je taj koji bi radije da na klupi vidi Antonija Contea koga je doveo u Juventus, nego Dijega Simeonea koga priželjkuju navijači. Zbog toga, vjerovatno, čak i ako Spaleti bude smijenjen tokom sezone, Inter će čekati bivšeg trenera Juventusa i Chelseaja koji se sudi sa Englezima posle otkaza.

Kakav je Marotin plan kada su igrači u pitanju? Prvo treba rasčistiti stvari oko Icardija, Inter nudi 7 miliona, Vanda Icardi traži 8 plus premije. Uz to, on je već navodno saopštio da je tim limitiran da je potreban lider na sredini.

Brozović to nije, probaće da podmladi tim, da dovede Tonalija iz Brescie, Barelu iz Calgiarija, dva igrača kojima pripada budućnost. Novi direktor je poznat po svojim sjajnim potezima kada su u pitanju igrači kojima ističe ugovor.


I dalje se pominje Martial, mada je to teška meta. Ono što bi Marota mogao da uradi je da se oslobodi Perišića, Mirande i još par starijih igrača, Conte će vjerovatno zahtjevati određena pojačanja na bokovima, što je suština njegove filozofije.

Vrlo je moguće da stigne Darmijan, ali i Felipe Luis, kome takođe ističe ugovor. Marota će pregovarati sa Lotitom oko Sergeja Milinković Savića, tačnije nastaviti tamo gdje je stao u Juventusu.

U svakom slučaju, Marota je okrenuo sudbinu Juventusa, Interovi navijači očekuju od danas nešto slično i u svom klubu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.