Real našao zamjenu za Benzemu: Perez kreće po jednog od najdominantnijih napadača Evrope

Perez spremio 100 miliona za najsnažnijeg fudbalera Evrope


Potraga za legitimnim nasljednikom Karima Benzeme u Real Madridu traje već nekoliko sezona. Florentino Pérez je u posljednjih nekoliko sezona potrošio na stotine miliona eura za transfere napadača svejtskog kalibra. 

Međutim, Benzema ih je redovno poražavao i ostajao prvi napadač, ali i njega stižu godine, a nasljednik mu je hitno potreban. Cijela nogometna javnost čeka da Pérez krene po Erlinga Haalanda, ali se vremešni predsjednik ‘Kraljeva’ odlučio za drugu opciju. 



Najmoćniji nogometni predsjednik na svijetu troši 100 miliona eura i na Santigao Bernabeu dovodi Romelua Lukakua, pišu inostrani mediji! Belgijanski napadač važi za jednog od najdominantijih centarfora u Evropi. 

Fizičkom konstitucijom zadaje prave noćne more rivalima, što je idealan kalibar za Real Madrid. Inter se nalazi u velikoj finansijskoj krizi i injekcija od 100 miliona eura bi održala klub na površini i spasila bankrota. ‘Big Rom’ je i ove sezone u sjajnoj formi. Na 30 utakmica je zabio 23 pogotka i dodao pet asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.