Kikser kojeg mnogi žele van Barce je ipak siguran - Zahvaljući Bartomeuovom poslednjem potezu

Zahvaljući Bartomeuovom poslednjem potezu Barcelona je dobila još jedan veliki problem


Clement Lenglet nalazi se na velikom udaru kritika već nekoliko mjeseci zbog loših igara u dresu Barcelone. Francuski defanzivac je bio tragičar katalonskog tima jer skrivio penal protiv Cadiza zbog čega je Barcelona na kraju ostala bez pobjede. 

Lenglet je u Barcelonu stigao na ljeto 2018. godine iz Seville za 35 miliona eura, ali čini se da nije uspio opravdati očekivanja na Camp Nou. Navijači Barcelone su itekako nezadovoljni njegovim igrama.Na utakmici nerijetko napravi barem jednu kardinalnu grešku. No, Barcelona se neće tako lako riješiti Lengleta i za to najveće zasluge idu dojučerašnjem predsjedniku Josepu Mariju Bartomeuu 

Bartomeu je nekoliko dana prije ostavke upravo Francuzu dao novi ugovor.  Katalonci su 20. oktobra iznenadili navijače objavom da je Lenglet potpisao novi ugovor i to manje ni više do ljeta 2026. godine. Dobio je veću platu koja godišnje iznosi 5.7 miliona eura uz astronomsku otkupnu klauzulu od 300 miliona eura.  Lenglet je imao ugovor do ljeta 2023. godine i svima je bilo jasno da je Bartomeu bez ikakve potrebe odlučio da mu produži ugovor i to na još tri godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.