Arsenal se sjetio zaboravljenog: Ovog ljeta dovode i na scenu vraćaju zaboravljenu zvijezdu

Iza Topnika je još jedna košmarna sezona budući da ni treću godinu za redom neće igrati u Ligi prvaka. 


Arsenal je u Premier ligi završio na petom mjestu, pa je osvajanje Lige Evrope ostalo kao jedina opcija da se plasiraju u Ligu prvaka.
Međutim, u finalu tog takmičenja Chelsea je slavio sa 4:1 i tako zapečatio sudbinu Topnika. Neigranje u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu sa sobom nosi i određene posljedice, među kojima je i to da na Emirate najvjerovatnije neće doći neko ozbiljnije ime sa fudbalskog tržišta, ali u svemu ima izuzetaka.



Prošlo je godinu ipo otkad je Belgijanac Yannick Carrasco šokirao fudbalsku Evropu napustivši Atletico i prešavši u Kinu.

Iako to niko nije očekivao, Carrasco je očito poletio za kineskim milionima te je ostavio ozbiljan fudbal i na taj način stavio sam sebe u zaborav. Potpisao je za Dalian Yifang, ali danas ima želju da se vrati u Evropu.



Njegovo ime je bilo povezivano sa Arsenalom u zimskom prelaznom roku, ali su pregovori u posljednjem trenutku propali. Umjesto njega u London je stigao igrač Barcelone Denis Suarez, ali se Španac u najmanju ruku, nije snašao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.