Zidane pokreće posrnuli Real - Stigla ponuda za Hazarda, Chelsea nezadovoljan: Samo toliko?

Izgleda da se povratkom Zinedina Zidana Real Madrid konačno pokrenuo i počeo da pravi konkretne poteze u smjeru pojačavanja svog tima.


Eden Hazard prva je želja madridskog Reala u ljetnom prelaznom roku i sigurno je da je on igrač koji bi im odlično došao u ovom trenutku.
Trener Kraljeva Zinedine Zidane već je navodno obavio razgovore sa belgijskim fudbalerom i on je izrazio spremnost da dođe u Madrid. Međutim, za to će biti potrebna i adekvatna ponuda Chelseaju, ali sudeći po prvoj koja je stigla na Stamford Bridge, Real nema namjeru da previše potroši na ovaj transfer.



Iako je Chelsea spreman za 120 miliona eura pustiti Hazarda da ide, ponuda Kraljeva je mnogo manja i sigurno je da ne odgovara Chelseaju koji je i razočaran.

Engleski mediji tvrde da je poslata ponuda od 80 miliona eura, što svakako nije dobro dočekano u Londonu. Sigurno je da će madridski klub morati da izdvoji više novca za Hazarda. Radi se o jednom od najboljih fudbalera svijeta i u Chelseaju ponudu od 80 miliona vjerovatno smatraju uvredom. 



Povratnik na klupi Real Madrida Zinedine Zidane ja za nova pojačanja dobio sumu od 350 miliona eura. Mnogi se fudbaleri povezuju sa dolaskom na Santiago Bernabeu, ali francuskom stručnjaku je Hazard najveća želja.

Španski fudbaler Cesc Fabregas izjavio je kako je njegov doskorašnji saigrač Eden Hazard oduvijek volio Real Madrid.

U minulom prijelaznom roku Hazard je bio jedna od glavnih tema transfer špekulacija. S obzirom na to da dosad nije produžio ugovor, Plavci iz Londona će morati da ga prodaju na kraju sezone ukoliko žele zaraditi na njemu.


Iako se čini da će se transfer sasvim sigurno dogoditi na ljeto, njegov bivši saigrač Fabregas, s druge strane, volio bi da Hazard odradi čitav ugovor na Stamford Bridgeu. "Vidjećemo šta će Hazard odlučiti.

Ima još godinu i po dana ugovora sa Chelseajem i zadovoljan je i Londonu, kao i njegova porodica", rekao je Fabregas za Radio Marca, pa dodao: "Na kraju krajeva, to su vrlo lične odluke, a on voli Real Madrid i oduvijek je volio. Vjerujem da će ostati u Chelseaju, ali ako se to ne dogodi, sigurno ide na Santiago Bernabeu", poručio je igrač Monaca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.