Legenda se vratila: Zinedine Zidane ponovo trener Real Madrida

Odlične vijesti stižu za sve navijače Real Madrida, stigao je potez uprave kojim će možda biti i okončane serije loših rezultata.


Kako se i najavljivalo, Zinedine Zidane se vratio na Santiago Bernabeu i ponovo ce da preuzme ekipu Real Madrida i pokuša da je ponovo vrati na pravi put koji je izgubila nakon njegovog odlaska.
Nakon očajnih rezultata Real je odlučio da vrati Zidanea, koji je s Realom osvojio tri naslova Lige prvaka i postavio se kao jedan od najvećih stučnjaka, a na kraju prošle sezone odlučio je da ode.



Njegov odlazak, kao i odlazak Cristiana Ronalda naprosto je unio nemir u Real, klub je izgubio svoj prepoznatljivi stil igre, rezultati sve gori, a "kruna" svega bio je sramotan poraz od Ajaxa s 4:1 i ispadanje u osmini finala Lige prvaka.

Osim toga, Real je ranije ispao iz Kupa kralja, a Barca se čini nedostižnom u La Ligi. Dan nakon 4:1 pobjede nad Valladolidom, čelnici kluba održali su sastanak i vratili Zidanea.

Francuz se na oduševljenje navijača vraća u klub i naslijedit će Santiaga Solarija, a ugovor je potpisao do 30. juna 2022. godine i svi se nadaju da će ponovno Zinedine Zidane da vrati Realu igru kakvu je imao i do njegovog odlaska.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.