Kakav lik je Paul Merson: Igrao za Arsenal i Englesku, napravio sedmero djece, prokockao 8 miliona

Britanac, bivši engleski reprezentativac iz devedesetih godina, gorko priznaje njegovu neodrživu trenutnu situaciju i priznaje da si je "kopao rupu". 


Paul Merson je nekadašnji igrač Arsenala i jedan od mnogih koji nisu uspjeli da pobijede ovisnost o kockanju.
"Kopao sam svoju rupu i nisam mogao da se izvučem", priznao je Merson (50), koji ima sedmero djece. Problemi Britanaca se vraćaju njegovim počecima u Arsenalu, kada je praktično bio tinejdžer i svoju prvu plaću uložio je u kladionicu.



To je bio samo početak dugog puta zlostavljanja: tokom devedesetih godina prošlog vijeka potrošio je ukupno sedam miliona funti (preko 8 miliona eura), prožetu destruktivnom spiralom alkohola, droge i kockanja.

Vikendom je, priznaje, trošio oko 23.000 eura. Bivši veznjak takođe opisuje svoju želju da se kocka kao "nezasitnu" i tvrdi da je to "najgora na svijetu".



Tvrdi da je stalno razmišljao na način da dobije novac kako bi dalje nastavio da kocka. „Ponovo sam potpuno izgubio kontrolu. Kopam rupu - ne mogu se izvući iz nje. To je najgora ovisnost na svijetu", priznaje Merson, koji je dobio veliku podršku u Engleskoj nakon što je u jednom dokumentarcu otkrio da i dalje pati od ovisnosti o kockanju.

Merson je odigrao 327 mečeva za Aresnal, a igrao je jo za Aston Villu, Middlesbrough, Portsmouth...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.