Kad Maradona da komentar to je hit: "Mi Argentinci smo ponosni na Messija, ali Ronaldo je životinja"

Kakva je to samo bila partija Cristiana Ronalda, još uvijek se priča o njoj, a svoj komentar je dao i sam legendarni Diego Armando Maradona.


Cristiano Ronaldo sinoć je u meču Lige prvaka između Juventusa i Atletico Madrida potvrdio da se radi o jednom od najboljih fudbalera svih vremena.
Portugalac je postigao hat-trick i tako je iz Lige prvaka eliminisao omiljenu mušteriju Atletico i sinoć je stigao do brojke od 25. golova protiv ovog tima. Ronaldo je impresionirao apsolutno sve.



Javio se i legendarni Diego Maradona koji je usporedio Lionela Messija i CR-a i dao svoj komentar koji uvijek skrene pažnju javnosti baš zbog toga što Maradona nema nikakav problem da kaže i one stvari koje se možda neće svidjeti Argentinskoj javnosti

"Obojica igraju kao da imaju čarobni štapić. Mi Argentinci se ponosimo Messijem, ali Ronaldo je životinja. On je moć i fudbalski čarobnjak. Prije utakmice je rekao da će zabiti tri gola i to je učinio", rekao je Maradona.



A onda se oglasio i sam Cristiano Ronaldo i ostavio i on svoj komentar na sva događanja iz prethodnog meča kojim je ponovo podsjetio čitavu planetu da je sigurno jedan od najboljih ikad.

"To je morala biti posebna noć i bila je i to ne samo zbog golova, već i zbog tima i njihovog nevjerojatnog stava. Ovo je mentalitet koji vam je potreban u Ligi prvaka i mi smo na pravom putu", rekao je CR7 za Sky Sport Italia, te je dodao:

"Zato me je Juve doveo da pomognem u magičnim noćima kao što je ova. Atletico je stvarno jaka ekipa, ali i mi smo jaki i dokazali da smo zaslužili da prođemo". Na pitanje ko bi mogao da zaigra u finalu, Portugalac je kazao:

"Prerano je govoriti o finalu, hajde da idemo korak po korak."

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.