PSG ipak nije Barca: Parižani mu nudili da bira platu, a on rekao da ide u klub o kome je sanjao

Nije ni čudo što je završio u Barceloni: Paris Saint Germain mu je nudio da sam izabere koliko će biti plaćen, ali zvijezda je rekla NE - Idem tamo gdje sam oduvijek želio!


Vezni igrač Ajaya, Frenkie de Jong, navodno je ponuđen bianko ček od strane PSG-a, kako bi izabrao njih ispred Barcelone.
Dvadesetjednogodišnji De Jong, jedan je od najvećih talenata u ovom trenutku, a veliki broj klubova je bio u trci za njegov potpis. U jednom trenutku se činilo da je De Jog blizu potpisa za Paris Saint Germaina.



Ali je pobjedu u borbi za njegov potpis odnijela Barcelona, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Barcelonom. Kako prenosi Mundo Deportivo, Paris Saint Germain je ponudio De Jongu da kaže koliku platu želi.

Ali on je to odbio i odlučio je da se pridruži Barceloni koja je ispunjenje dječačkih snova. Njegov nastup protiv Real Madrida u Ligi prvaka je još uvijek pod upitnikom, zbog povrede, ali se očekuje da bi trebao zaigrati.



Na pitanje novinara do kada misli da ostane u Barceloni, De Jong je odgovorio u potpuno svom maniru i rekao da bi voli kao i Lionel Messi, da svoju profesionalnu karijeru čitavu provede u Barceloni naravno ako se pokaže koristan za klub!

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.