Novi slučaj Kaka: Real Marid impresioniran zvijezdom Milana - Sprema se poznati scenario

Pred nama je novi slučaj Kaka: Uskoro Real Madrid kreće po mladu zvijezdu Serije A, a navijači AC Milana šokirani kao prije 10 godina kad su im odveli legendarnog Kaku!


Florentino Perez ga je želio čak i prošle godine. Real Madrid se nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Atletica u potpunosti vratio u igru za trofej u Primeri.
Tome je pomogao i remi Barcelona u Bilbau, ali "Kraljevski klub" se već priprema za narednu sezonu. Don Balon piše da su u Madridu impresionirani novim fudbalerom Milana Lucasom Paquetom.



Te da bi ga vrlo rado vidjeli u svojim redovima već u ljetnjem prelaznom roku. Real Madrid ga je želio još dok je Brazilac bio u Flamengu, ali je cijena od 40 miliona evra bila velika za Špance jer su smatrali da vezista ne vredi toliki novac.

Sada je odlično započeo karijeru u AC Milanu, sinoć je postigao i prvenac u novom dresu, a poznato je da Florentino Perez uvijek želi najnovije i definitivno najbolje zvijezde na čitavom fudbalskom tržištu.



Paqueta ima tek 21 godinu, mnogi ga porede sa legendarnim Kakom koji je već prošao put od San Sira do Bernabeua u rekordnom transferu 2009. godine, ali se potom nije pretjerano proslavio u Real Madridu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.