Nisu dugo slavili: Real savladao Atletico pa zbog njih ostao bez dugo očekivanog pojačanja

Real Madrid je večeras možda pobijedio u jednoj derbi utakmici ali kako se čini izgubio je u borbi za jednog od najboljih igrača Serije A - I to da stvar bude gora od Atletico Madrida!


Već nekoliko prijelaznih rokova uveliko se priča kako će Mauro Icardi Inter zamijeniti Španskom prestonicom.
Real Madrid želi vidjeti argentinskog napadača koji bi im bio rješenje za slabiji golgeterski učinak nakon odlaska Cristiana Ronalda u Juventus. No, kako piše madridski AS, Icardi bi na ljeto mogao završiti u Madridu.



Ali ne u Real Madridu već gradskom rivalu Atletico de Madridu koji je preuzeo „pole position“ u utrci za najvrijednijeg Interovog igrača. Sigurni smo da će se do ljeta još mnogo pisati oko nove destinacije Icardija.

Ali čini se kako je od svega najizglednije da se Argentinac više neće zadržati na San Siru. Atletico Madrid i Real Madrid su danas igrali derbi na stadionu Wanda Metropolitano, koji se završio 1:3 u korist Reala.



Icardijev odlazak nije više toliko ni uslovljen parama i slavom koliko time što sa Interom stoji u mjestu i ne napreduje, ne osvaja ništa a kako je situacija slična i sa reprezentacijom Argentine, on je zaista željan trofeja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.