Juventus ima rješenje: Odlazak Dybale i dolazak De Ligta su samo početak velike reforme

Dokazano je da niko nije bez briga u svijetu vrhunskog fudbala, pa tako i najveći favoriti u Ligi Prvaka eventualno imaju probleme, Juve sprema veliku reformu tima!


Čak četiri igrača posljednje linije neće biti više u klubu, Juventus sprema potpunu revoluciju, planiraju da dovedu dva vrhunska mlada štopera.
U tu svrhu bi mogao da bude žrtvovan i Paolo Dibala. Na ljeto slijedi revolucija u Juventusovoj odbrani, bez obzira na ishod sezone. Naime, posljednje utakmice bez Bonućija i Kjelinija su pokazale da Rugani nije rješenje, Kaseres će ostati do ljeta, Benatija je otišao, De Šiljo je ipak bek. Kako pišu italijanski mediji, Paratići i Nedved su juče razgovarali o strategiji i potrebi da se završe poslovi prije juna.



Dovešće dva štopera i vjerovatno Marcela, a klub će morati da napusti i Aleks Sandro, dok će Barzalji završiti karijeru. Najvjerovatnije će biti prodat i Rugani, a Juve je za dvojicu štopera koji će činiti osnovu narednih godina izdvojiti oko 100 miliona eura. To je i prioritet, pregovori se već vode, tri fudbalera su u igri.

Prva želja je De Ligt iz Ajaxa, koga Raiola gura u Torino, ali on želi u Barcelonu. Overmars je zaprepastio cijenom i Barsu i Juve, traži 70 miliona eura, što ni jedni ni drugi neće platiti. Ipak, Nedved računa da će Rajola za 50 ili 55 miliona isposlovati dogovor i da će dobiti bitku sa Barsom.



Ostala dvojica su Srbin i Crnogorac, obojica nekadašnji igrači Partizana. Sa Atletikom je razgovarano oko Stefana Savića, problem je odlazak Godina, ali i najava da će Bajern isplatiti klauzulu za Lukasa Ernandeza.

Mada ni Simeone nije zadovoljan Savićem, pa bi ovaj transfer mogao da bude na stolu. Što se tiče Blekija Milenkovića, on ima ugovor sa Fiorentinom, gledao ga je United, Juventus u posljednje vrijeme, od dolaska Bernadeskija ima bolje odnose sa "Ljubičastima", mislili su da ponude Pjacu.

Ali čini se da od toga nema ništa, njega Fiorentina neće otkupiti. Imaju nekoliko rješenja, čak su spremni da pošalju Ruganija kao dio sporazuma, a navodno se Pioli interesuje za mlađe igrače poput Keana koga bi Juventus prodao sa pravom otkupa ili Romera, štopera koga će Juve kupiti od Đenove.


Ali bi mogao da ga prosledi Fiorentini na pozajmicu. U svakom slučaju, preživjet će samo Kjelini, Bonući, De Šiljo i Kanselo, a odbrana bi trebalo da bude podmlađena, jer videli smo, bez pomenute dvojice veterana, bušna je kao sir, primili su šest golova u dva meča što je za "Staru Damu" nezamislivo.

 Novac za Marcela biće obezbjeđen prodajom Aleksa Sandra, a što se tiče štopera, pretpostavlja se da bi Dybala mogao da napusti klub, kao i Kedira, čime će biti finansirane ostale operacije u prelaznom roku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.