Novi Bayern: Uprava predstavila svoj plan - Lista pojačanja i lista za odstrel na stolu

U Bayern Munchenu su odlučni vratiti ekipi stari sjaj, a za to će se postarati novim pojačanjima i čišćenjem ekipe od starijih igrača!


Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić imaće veliki ispit narednog ljeta a pred nama je da vidimo da li će to popiti vodu.
Bavarski velikan u zimskom prelaznom roku neće biti previše aktivan, ali će zato u ljeto naredne godine krenuti potpuna rekonstrukcija tima. Nekoliko igrača će uskoro i napustiti redove prvaka Njemačke.



A među njima su Arjen Robben i Franck Ribery, a njemački magazin Kicker je otkrio imena petorice fudbalera koji su kandidati za napadačke opcije. Luka Jović (Eintracht), Christian Pulisic (Borussia Dortmund),

Timo Werner (RB Leipzig), Nabil Fekir (Lyon) i Thorgan Hazard (M.Gladbach) su igrači sa kojima će biti obavljeni razgovori u narednim mjesecima i u pregovorima će glavnu ulogu imati Hasan Salihamidžić.



Također, pored ofanzivnih pozicija, Bayern će prema navodima Kickera, tražiti i pojačanja u odbrani i na mjestu defanzivnog veznjaka. Izvjesno je da nas čeka veoma zanimljivo ljeto u Minhenu i da će Bavarci biti glavni na evropskom tržištu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.