To je draž Lige prvaka, presrećan žrijebom jasno poručio: "Pa i Real je bio favorit"

To je fudbalsko takmičenje u kojem se dešavaju stvari koje se ponekad i ne očekuju, ali sve zbog veoma velikog takmičarskog duha koji i podiže ovo takmičenje na jedan još viši nivo.


Ajax i Juventus igraće u četvrtfinalu Lige prvaka. Žrijeb je spojio ove evropske velikane, a zanimljiv komentar je dao mladi veznjak holandskog velikana Frenki de Jong.
Njemu će biti veliko zadovoljstvo igrati protiv Juventusa i posebno je sretan što će se suočiti sa Cristianom Ronaldom i zaigrati protiv jednog od najboljih fudbalera današnjice.



"Juventus je jedan od najtežih rivala. Gledao sam njihov meč i pobjedu nad Atleticom od 3:0. Igrali su zaista dobro. Juventus će biti favorit, ali to je bio i Real. Imamo šanse za prolaz", rekao je De Jong, te je zatim spomenuo Cristiana Ronalda.

"Kada sam imao 10 ili 12 goloda, Ronaldo je već bio jedan od najboljih igrača na svijetu. Biće lijepo što ću imati šansu da igram protiv njega", istakao je De Jong.



Frenkie u narednoj sezoni neće nositi dres velikana iz Amsterdama jer je već ranije dogovorio ogroman transfer u Barcelonu, a čini bi se kako igra njegov tim da bi se mogla desiti i situacija u kojoj će sa Ajaxom dogurati dalje u ovom takmičenju nego Barcelona, ili ipak nema šanse...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.