Dinamo je ipak pokazao da može igrati sa svima - Nedostajalo je samo malo sreće

Na stadionu u Lisabonu nakon produžetaka odlučeno je o putniku u četvrtfinale Lige prvaka. 


Modri su se držali prilično dobro, ali sredinom drugog poluvremena odbrana zagrebačkog kluba je kapitulirala kada je Jonas lijepim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio za 1:0.
Benfica je u regularnih 90 minuta bila bolja od Dinama s minimalnih 1:0, čime je nadoknadila minus iz Zagreba, a u nastavku uspjela je i udvostručiti prednost.




U 95. minuti za 2:0 pogađaja Ferro, a nakon toga Dinamo je promašio strašnu šansu, gotovo siguran gol, čist zicer, pa je kazna uslijedila. Grimaldo je iz daljine zaista sjajnim golom povećao dodatano na 3:0 u 105. minuti.

Na kraju je ostao rezultat ovakav i Dinamo se oprostio od daljeg takmičenja. Međutim, cilj je ostvaren, Dinamo je pokazao da može igrati sa svima i ostvario veliki rezultat za HNL u narednoj sezoni gdje će biti dodatno mjesto za kvalifikacije za Ligu prvaka za još jedan klub.



Svaka čast Dinamu na pruženim partijama u Evropi ove sezone i nadamo se da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti da dosta češče gledamo glubove sa naših prostora u ovim fazama evropskih takmičenja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.