Ajax svakim danom sve manje konkurentan - Raiola i De Ligt se uskoro okreću ka Italiji

Matthijs De Ligt je jedan od najboljih mladih igrača svijeta, dok se mnogi otimaju za njega postavlja se pravo pitanje - Šta bi to bilo najpametnije za De Ligta?!


Dobitnik ovogodišnje Golden Boy nagrade, Matthijs De Ligt, prema svemu sudeći neće se još dugo zadržati u Ajaxu.
Nagradu koju dodjeljuju ugledne svjetske sportske novine, poput Tuttosporta, Bilda, L'Equipea, France Footballa, Marce i Mundo Deportiva, odabrale su 19-godišnjeg fudbalera za nasljednika Kyliana Mbappea koji je prošle godine osvojio ovu nagradu.



Interes za Holanđaninom već otprije su pokazali brojni europski velikani. Sportski direktor 'Kopljanika', Marc Overmars preferira Barcelonu kao njegovog budućeg kluba – u kojem je i sam igrao – ali i sam je priznao da su u al pari borbi za njegove usluge još dva velikana evropskog fudbala.

Kako prenosi španski Sport, jedan od ta dva kluba je Real Madrid koji se uključio u borbu za stopera koji je trenutno procijenjen na 50 miliona eura prema Transfermarktu. Dijete Ajaxa uskoro će dobiti i službenu ponudu od aktuelnog prvaka Evrope, ali isti list navodi da ipak najveće šanse za njegovim dovođenjem ima jedan velikan iz Serie A.



Riječ je o Juventusu, a po tom pitanju oglasio se i otac holandskog tinejdžera koji je rekao da ima nekoliko klubova zainteresiranih za njegovog sina i da je „Juventus jedan od mogućih klubova“. Naglasio je da se Matthijs trenutno koncentrira samo na Ajax, ali natuknuo je što bi moglo biti presudno kada je budućonost novog Golden Boya u pitanju.

„Torino je predivan grad. U sljedećih nekoliko mjeseci, ja ću, skupa sa svojim sinom i Raiolom, odlučiti što je najbolje za njegovu budućnost“, rekao je Frank De Ligt.Mino Raiola poznati je super-agent koji brine o karijerama Juveovih Blaisea Matuidija i mladog Moisea Keanea te Paula Pogbe, na čijem prelasku u redove Stare dame također marljivo radi sedmicama.

Upravo bi ta poveznica mogla biti odlučujuća za prelazak De Ligta na Čizmu, prenose talijanski mediji. De Ligt je sinoć postao najmlađi kapiten u historiji nokaut faze Lige šampiona. Njegov Ajax poražen je od Reala s 1:2 u Amsterdamu, a meč su pratili i predstavnici Juventusa.


Sada su i iz Ajaxa priznali da su upoznati s interesovanjem "Stare dame"."Da li će De Ligt otići u Juventus? Mogu samo reći da postoji samo jedan tim iz Italije koji ga želi u svojim redovima, ali ne znam da li će otići u Juventus", izjavio je generalni menadžer Kopljanika, legendarni Edwin van der Sar.

Utisak je da Barca neće imati finansijska sredstva da se bori s jakom konkurencijom, problem je i što je Raiola agent mladog fudbalera, s kojim sve manji broj klubova želi poslovati. Ipak, Juve je s druge strane u dobrim odnosima s kontroverznim agentom, te mnogi smatraju da će se mlađahni defanzivac na ljeto pridružiti Pjaniću i družini...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.