To je bilo i očekivano: Nakon silnih dolazaka Potter najavio čistku - 5 zvijezda će se nači na transfer listi

Tokom ljetnog i zimskog prelaznog roka na Stamford Bridge je stiglo čak 16 novih igrača što je zaista nevjerovatan broj pogotovo za jedan klub koji ima najveće ambicije u svakoj sezoni.


Todd Boehly, novi vlasnik Chelsea, je Thomas Tuchelu, sada već bivšem treneru, i Graham Potteru dao odriješene ruke što su 2 trenera iskoristila i zajedno na nove igrače potrošili preko 610 miliona eura. 

Kraj sezone se bliži i sa njim se otvara novi prelazni rok koji bi prema navodima uglednih ostrvskih medija mogao takođe biti sa mnogo ulaganja. Prema istim izvroima za početak je najavljena velika čistka zbog velikog broja igrača.



Potter želi da se odrekene nekolicine zvijezda kako bi imao optimalan broj igrača za raditi, ali i kako bi nešto novca zaradio za nova pojačanja. Navodno je precrtano čak 5 zvijezda koje sledeće sezone nećemo gledati u plavom dresu.

Cesar Azpilicueta, Christian Pulisic, Hakim Ziyech, Romelu Lukaku i Edouardo Mendy su imena koja će se naći na transfer listi čim se završi aktuelna sezona. Ovo je sjajna prilika za brojne velikane da na Stamford Bridgeu pronađu pojačanja po želji jer su imena zaista kvalitetna koja će napustiti klub na kraju sezone. 



Svaki od pomenutih igrača ima važeći ugovor i sledeće sezone tako da će svaki otići u zamijenu za određeni iznos. Boehly je finansijski moćan što je pokazao tokom ljetnog i zimskog prelaznog roka, a svoju moć namjerava pokazati i tokom nadolazećeg prelaznog roka.

Prodaja najavljenih igrača će samo biti dodatna finansijska injekcija za Boehlyja koji će vjerovatno opet razbiti kasu samo kako bi velikan iz Londona zavladao Europom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.