Tim od kojeg zastaje dah: Uprava PSG-a već zna startnih XI za sledeću sezonu - Mjesta nema za Neymara

Uprava PSG-a na čelu sa Nasser Al-Khelaifijem je veoma ljuta nakon još jedne sezone u kojoj su prerano ispali iz Lige prva zbog čega namjerava napraviti velike promijene tokom ljeta.


Prošle sezone koban po Parižane je bio Real Madrid, a ove minhenski Bayern koji je već u osmini finala eliminisao jednog od glavnih favorita za trofej u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Potrošen je silan novac, dovedeni su neki od najboljih igrača na planeti na svojim pozicijama, ali rezultati nisu vidljivi, bar ne u Ligi prvaka. Kylian Mbappe, Lionel Messi, Neymar, Achraf Hakimi, Gianuligi Donnarumma su samo neke od zvijezda koje PSG posjeduje, ali ni to nije dovoljno da se podigne najznačajniji pehar.



Ugledni francuski listovi najavljuju veliku čistku tokom ljeta na Parku Prinčeva i pored toga što nije poznato ko će sjediti na klupi. Uprava već zna startnih XI za sledeću sezonu od kojih zastaje dah. Velikan iz Pariza je spremio nekoliko velikih potpisa i ako sve bude išlo po planu ovo bi trebala biti zadnja sezona Neymara u glavnom gradu Francuske.

Uprava ima 3 prioriteta za koja će morati dobro zavući ruku u džep ako ih misli dovesti prije konkurencije. Prva i najvažnija meta jeste Dušan Vlahović. Zvijezda Juventusa bi mogla biti prodana na kraju sezone zbog finansijske situacije u kojoj se klub nalazi i to uprava PSG-a želi da iskoristi.



Druga želja jeste Bernardo Silva. Zvijezda Manchester Cityja je izrazila želju da napusti klub na kraju sezone, a uprava Cityja je odredila cijenu po kojoj se to može desiti. Radi se o cifri koja je između 70 i 80 miliona eura, ali će PSG imati konkurenciju u vidu nekoliko velikana koji takođe žele Portugalca.

Kao zadnje ime koje se našlo na listi želja jeste Benjamin Pavard. Univerzalac Bayerna bi trebao ojačati zadnju liniju Bavarskog giganta i tako kompletirati strašan tim koji bi sledeće sezone mogao istrčati na teren. 26-godišnjem Francuzu prirodna pozicija je desni bek, ali po potrebi može odigrati i kao štoper gdje je u ovom sistemu sa 3 defanzivca on savršena opcija.



Prije svega treba sačekati kraj sezone i vidjeti hoće li uprava dati još jednu šansu Christophe Galtieru ili će na njegovo mjesto doći neko drugi. Bilo kako bilo ovo je tim od kojeg zastaje dah i koji je na papiru sigurno prvi favorit za osvajanje svih trofeja sledeće sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.