Stigao je kao velika zvijezda, ali se nije snašao: Gravenberch napušta Minhen i sve je bliži Premier ligi

Ryan Gravenberch je sa svega 19 godina napustio Amsterdam i kao veliko pojačanje stigao na Allianz Arenu gdje bi trebao predstavljati budućnost u veznom redu minhenskog Bayerna.


Holanđanin se smatrao jednim do najboljih igrača kako Ajaxa tako i na planeti što se tiče veznog reda i za nešto malo manje od 20 miliona tokom minulog ljeta došao kod Julian Nagelsmanna u Bayern. 

Međutim, ni puna godina dana nije prošla, a učinak mladog veznjaka je ispod svih očekivanja. 1 gol i 1 asistencija za 685 minuta provedenih na terenu nije učinak kakav je očekivan od velikog dragulja kakvog je minhenski Bayern dobio.



Možda jeste stigao kao velika zvijezda od koga se mnogo očekuje, ali u debitantskoj sezoni se nije baš najbolje snašao. Ugledni njemački listovi navode da bi već nakon godine dana Holanđanin mogao promijeniti sredinu. Zainteresovanih strana ima, a jedan od najzainteresovanijih klubova u ovom trenutku jeste ni manje ni više nego Liverpool.

Jurgen Klopp u bivšoj zvijezdi Ajaxa vidi idealnog nasljednika Georginio Wijnalduma koji je još prije 2 godine napustio Anfield. Klopp muku muči sa veznim redom već 2 sezone i izgleda da je napokon pronašao kvalitetno, a veoma povoljno, pojačanje. Nije lako zadovoljiti apetite trenera Liverpoola, a izgleda da je to Ryan uspio.



55-godišnji Njemac želi stvoriti strašan mladi tandem u veznom redu koji bi u budućnosti trebao dominirati, kako Premier ligom tako i planetom. Njega bi sledeće sezone mogli činiti 18-godišnji Stefan Bajčetić i ako sve protekne u najboljem redu 20-godišnji Gravenberch. Strašan mladi tandem bi mogao u budućnosti postati jedan od najboljih na planeti. 

Prema Transfermarktu Holanđanin je procijenjen na 30 miliona eura i čini se daleko povoljnija opcija od Jude Bellinghama. 

Međutim, kada bi i Jude i Ryan stigli na Anfield Klopp bi imao vezni red o kome mnogi treneri maštaju, ali za zvijezdu Dortmunda treba razbiti dobro kasu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.