Odluka je donešena: Spursi u novu sezonu sa novim trenerom - U igri 3 imena koja će naslijediti Contea

Uprava Tottenham Hotspura je donijela konačnu odluku koja glasi, Antonio Conte će na kraju sezone napustiti klub jer mu neće biti ponuđen novi ugovor.


Italijan je na kormilo velikana iz Londona stigao u novembru 2021. godine i za godinu i pol dana koliko je u klubu nije napravio neki značajan rezultat.

Jeste Tottenham u vrhu Premier lige, ali uprava nije zadovoljna načinom rada Contea dok sa druge strane ni iskusni trener nije zadovoljan radom uprave. Novi ugovor neće biti ponuđen bivšem treneru Intera i uprava već aktivno radi na pronalasku novog trenera za novu sezonu.



Prema navodima uglednih ostrvskih listova Daniel Levy je sveo spisak na 3 imena koja će naslijediti Italijana na klupi Tottenham Hotspur stadiona. Prvo ime jeste Mauricio Pochettino koji je i glavna opcija predsjednika. Argentianc je već jednom bio u klubu i vodio ga je sa velikim uspjehom te zbog činjenice da dobro poznaje klub postao je i glavna opcija.

Pochettino je od jula prošle godine bez kluba kada se rastao sa PSG-om i spreman se vratiti u najjaču ligu na planeti. Druga opcija jeste još jedan trener sa Premierligaškim iskustvom, a riječ je o Thomas Tuchelu. Njemac je nakon samo nekoliko utakmica u novoj sezoni dobio otkaz na klupi Chelsea i spreman je opet da se vrati trenerskom poslu.



Međutim, upravi Spursa je iznio jedini zahtjev pod kojim će sjesti na klupu, a to je da klub izbori plasman u Ligu prvaka sledeće sezone. Zadnja opcija za Levyja jeste Luis Enrique. Bivši selektor Španije je trenutno bez posla i navodno je spreman da se vrati klupskom trenerskom poslu. Nije se baš pokazao kao veliki selektor i nakon ranog ispadanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru savez Španije je odlučio da se rastane sa 52-godišnjakom. 

Ko će biti pravi izbor za Spurse teško je reći, ali da je na velikim mukama Levy to je sasvim sigurno.

Svaki od ovih trenera ima svoje prednosti i mane i biće veoma interesantno koga ćemo vidjeti na klupi Tottenhama u novoj sezoni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.