Na Anfieldu se sprema velika čistka: Nakon Firmina koji je siguran putnik Klopp otpisao još 2 zvijezde

Ispadanje iz Lige prvaka i relativno loša pozicija u Premier ligi tjeraju Jurgen Kloppa na veliku čistku na kraju sezone.


Već u osmini finala, najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, za izabranike Kloppa je bio koban madridski Real dok su u najjačoj ligi na planeti tek na poziciji broj 6.

Liverpool za mjestom koje vodi u Ligu prvaka sledeće sezone zaostaje 6 bodova. Ta prednost je svakako dostižna, ali se nekoliko klubova bori za top 4. Biće veoma teško, ali ono što ide na ruku Kloppu jeste da su ispali iz svih takmičenja i da mogu biti skoncentrisani samo na Premier ligu.



Iako nije vrijeme i trenutak, Klopp već razmišlja o sledećoj sezoni i timu koji će imati na raspolaganju. Prije svega najviše razmišlja o čistki koju planira napraviti, a prvi koji napušta Anfield jeste Roberto Firmino. Brazilac ima ugovor do kraja sezone i novi neće biti produžen zbog činjenice da Klopp ima dosta opcija za napada. 

Sjajni napadač će kao slobodan igrač napustiti klub, a još nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru. Pored njega 55-godišnji Njemac se odlučio razići sa još 2 zvijezde koje takođe imaju ugovor do kraja sezone i kojima novi neće biti ponuđen. Riječ je o Naby Keiti i Alex Oxlade-Chamberlainu, dvojici veznjaka u koja Klopp više ne vjeruje.



Čistka veznog reda znači samo jedno, a to je da će se tokom ljeta krenuti svim silama po Jude Bellinghama ili neku drugu veliku zvijezdu u veznom redu. I Keita i Oxlade-Chamberlain će klub napustiti kao slobodni igrači i njihova naredna destinacija još nije poznata. 

I jedan i drugi su u najboljim igračkim godinama, Naby 28 Alex 29, i sigurno da mogu još nekoliko sezona odigrati na vrhunskom nivou.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.