Stigao je kao veliko pojačanje, ali se ipak nije snašao: Paqueta bi mogao napustiti West Ham, ali ne i Premier ligu

Lucas Paqueta je u samom finišu ljetnog prelaznog roka stigao u West Ham United i trebao je biti veliko, jedno od najvećih pojačanja, ali taj epitet ipak to nije opravdao.


Na 16 utakmica u Premier ligi ima skroman učinak od 2 gola i 2 asistencije, ali i pored tako loše statistike je veoma tražen na ostrvu.

25-godišnji Brazilac je doveden za nešto malo više od 40 miliona eura, a nakon samo godine dana bi mogao biti prodan za skoro duplo više novca. Uprava nema ništa protiv da ga proda ako bi zaradila ozbiljan novac, a navodno su spremni da ga puste za 70 miliona eura.Prema navodima ostrvskih medija David Moyes ne bi imao ništa protiv da na kraju sezone ostane bez sjajnog veznjaka, a za njegove usluge su zainteresovana 2 velikana i to iz Premier lige. Riječ je o Arsenalu i Newcastle Unitedu. Eddie Howe želi Paquetu kako bi ga upario sa svojim sunarodnikom Bruno Guimaraesom. 

I Arsenal i Newcastle United su spremni izdvojiti 70 miliona za Brazilca jer se radi o sjajnom igraču kome vjerovatno uloga na London stadionu nije prijala. Mikel Arteta stvara tim koji bi i narednih godina trebao dominirati Premier ligom, a upravo Paquetu vidi u svom veznom redu.Biće veoma interesantno ispratiti cijelokupnu situaciju sa Brazilcem jer bi West Ham tokom ljeta mogao ostati i bez Declan Ricea. U slučaju da klub napusti mladi Englez teško da bi dopustili i Paqueta da ode jer bi ostao prazan vezni red. 

Međutim, 70 miliona za nekog čiji je učinak u prvoj sezoni ispod očekivanja je itekako ozbiljan novac i vjerujemo da će uprava ozibljno razmisliti o tome ako stigne zvanična ponuda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.