Sa konja na magarca: Ziyech bi u finišu prelaznog roka mogao napustiti London i potpisati za posrnulog velikana

Sigurno je da su svi čuli onu narodnu, "Prešao sa konja na magarca", e upravo bi to se moglo desiti Hakim Ziyechu ako se navodi ispostave tačnim.


29-godišnji Marokanac je na Stamford Bridge stigao u ljeto 2020. godine kao veliko pojačanje i sa epitetom jednog od najboljih igrača Ajaxa, ali to nije opravdao na terenu.

Mnogi smatraju da je Hakim jedan od najvećih promašaja popularnih "Plavaca" zadnjih godina i da je njegovo vrijeme u Londonu isteklo. Toga je svjestan i sam Ziyech pogotovo nakon što je u klub stiglo nekoliko novih igrača i da se očekuje još novih pojačanja. Međutim, nije ni mogao naslutiti da bi do kraja prelaznog roka mogao završiti nekoliko stepenika niže i umjesto da se bori za Ligu prvaka ili naslov, novom klubu bi trebao pomoći u borbi za opstanak.



Za usluge Marokanca je zainteresovan Everton koji je navodno spremio 30 miliona eura kako bi ga do kraja januara pokušao dovesti. Prije nekoliko dana popularne "Karamele" su sa mjesta trenera otpustile Frank Lamparda zbog izrazito loših rezultata, a uprava sada želi novom treneru koji se još traži obezbjediti pojačanja pred nastavak sezone. Takođe je i Roma pokazala interes, ali plata koju Ziyech ima velikan iz Rima mu ne može ponuditi.

Ostaje realna opcija Goodison Park, ali pitanje kolike će ambicija Marokanac imati jer prije samo 2 sezone je osvojio Ligu prvaka, a sada posrnulog velikana mora čupati sa dna tabele.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.