Odluka je pala: Zidane novu sezonu započinje kao trener jednog od velikana - Čak 4 moguće destinacije

I dalje je glavna tema Zinedine Zidane i njegov novi aganžman nakon što je potvrđeno da će Didier Deschamps na klupi reprezentacije Francuske sjediti do Svjetskog prvenstva 2026. godine.


Kako ugledni francuski listovi navode bivša igračka legenda će do kraja ove sezone vjerovatno biti bez kluba, ali da će u novu sezonu ući kao trener nekog od velikana, a ima čak 4 moguće destinacije. 

50-godišnji Francuz je bez kluba još od juna 2021. godine kada se rastao sa Real Madridom. Od tada čeka mjesto selektora Francuske, ali sada kada je jasno da od toga neće biti ništa vrijeme je da se vrati trenerskom poslu. Čak 4 velikana drže na oku trostrukog osvajača Lige prvaka, a jedan velikan se posebno izdvaja. PSG je prvi klub koji želi Zidanea na svojoj klupi.



Uprava Parižana je već neko vrijeme zainteresovana za sjajnog trenera, ali svaki put kada je trebalo doći do konkretnih pregovora Zidane je to odbijao zbog selektorske fotelje. Sada kada neće biti selektor pregovori mogu započeti, ali će oni u mnogome zavisiti od rezultata Christophe Galtiera. 

Liga prvaka će biti ključ za Galtiera i ako bude imao loš rezultat vrlo lako bi mogao biti smjenjen. Što se tiče druge i trenutno najrealnije opcije jeste Bayern Minhen. Bavarski gigant igra veoma loše u zadnje vrijeme i klupa Julian Nagelsmanna se dobrano poljuljala. Mladi trener kao da nije dorastao velikanu kakav je Bayern i uprava ozbiljno razmišlja o angažovanju Zidanea.



Treći klub koji želi Francuza jeste Juventus koji se trenutno nalazi u veoma teškoj situaciji i baš zbog toga bi bilo teško vidjeti Zidanea na Allianz stadionu. Sledeće sezone gotovo sigurno neće igrati Ligu prvaka zbog toga što su im oduzeli 15 bodova, a na kraju sezone će neki najbolji igrači napustiti klub zbog čega nikako ne vidimo Zidanea na mjestu prvog trenera.

Kao opcija broj 4 jeste ponovni povratak na Santiago Bernabe gdje ga Florentino Perez vrlo rado očekuje iako je trenutno na klupi Carlo Ancelotti. 

Mnogo se pričalo o tome da ako Italijan ne osvoji neki trofej da će biti smjenjen i da će umjesto njega ponovo biti vraćen veliki Zidane.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.