Ipak će biti pojačanja u januaru na St James Parku: Brazilski wonderkid blizu da pojača Howeovu sredinu

Bar za sada Newcastle United još nije potpisao ni jedno pojačanje tokom zimskog prelaznog roka, a vremena za to je sve manje.


Međutim, ugledni ostrvski mediji najavljuju paklen finiš na St James Parku i prvo pojačanje ove zime je već jednom nogom na sjeveroistoku Engleske. 

Eddie Howe je posložio kockice i Newcastle United na terenu izgleda zaista fantastično, a rezultati i mjesto na tabeli to najbolje pokazuju. Popularne "Svrake" su na 4. mjestu Premier lige i snovi o Ligi prvaka sledeće sezone su više nego realni pogotovo kada se vidi u kakvoj su krizi prije svih Liverpool, Chelsea i Tottenham.



Sigurno da su mnogi vjerovali daleko aktivniju upravu Newcastlea tokom januara, ali izgleda da Howe ne želi srljati sa pojačanjima koji nisu dio njegovog projekta i koji bi mogli narušiti atmosferu u svlačionici. Upravo zbog toga prvo pojačanje bi trebao biti "wonderkid" Flamenga, a riječ je o 18-godišnjem Matheus Francu.

Zvijezda Flamenga je projekat za budućnost, a na St James Park bi trebao stići u narednim satima. Franca igra na poziciji veznjaka i Howe ga vidi kao idealnog partnera sa njegovim sunarodnikom Bruno Gumaraesom. Sam igrač je izjavio da želi put Newcastlea i teško da će uprava Flamenga moći zadržati mladog super talentovanog klinca.



Nije poznato samo da li će Newcastle odmah Brazilca vratiti u Flamengo na pozajmicu do kraja sezone kako bi imao minuta i sticao samopouzdanje, ali ono što je sigurno da bi ga sledeće sezone mogli gledati na terenima Premier lige.

Newcastle United gradi tim koji bi trebao dominirati planetom i izbor Howea da predvodi taj projekat je pun pogodak jer novac troši racionalno, a u klub stižu fantastična pojačanja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.