Nakon Manea još jedan Premierligaš blizu Allianz Arene: Bayern vraća dobro poznato lice u Bundesligu

Bayern Minhen je dominantan već godinama u Bundesligi i sada im je cilj da opet povrate pehar Lige prvaka na Allianz Arenu.


Nisu daleko od samog vrha, ali polako dolazi do smjene generacija i upravo zbog toga žele da su konstantno pri vrhu i ubro opet zagospodare planetom.

Julian Nagelsmann je željan dokazivanja i smatra se jednim od najperspektivnijih trenera pred kim je blistava budućnost da se pokaže u pravom svjetlu. Upravo to i želi i zbog toga polako rekonstruiše roster po svojoj želji.



Tokom ljeta je bilo dosta promjena na Allianz Areni. Najzvučniji odlazak je svakako onaj Roberta Lewandowskog koji je Minhen zamijenio Barcelonom. Po rezultatima se toliko i ne primjeti njegov izostanak, ali po igri i golovima se itekako primijeti. 

Što se tiče dolazaka od onih zvučnijih treba izdvojiti dolazak Sadio Manea i Matthijs de Ligta koji su se za veoma kratko vrijeme nametnuli kao prve zvijezde tima. Sa kvalitetnim pojačanjim Nagelsmann ne misli stati nego planira nova.



Prema navodima uglednih njemačkih listova mladi trener u Bundesligu želi vratiti zvijezdu Premier lige, Heung-Min Sona, koji trenutno igra za londonski Tottenham. 30-godišnji reprezentativac Južne Koreje je u prošlosti već bio u Bundesligi gdje je sa velikim uspjehom nosio dresove Hamburga i Bayer Leverkusena.

U Premier ligu je stigao davne 2015. godine, a sada postoji realna šansa da se vrati nazad u Bundesligu, ali u drugog velikana Njemačke. Transfer će u mnogome zavisiti od učinka Spursa jer ako se ne plasiraju u Ligu prvaka naredne sezone Son bi mogao dići sidro i napustiti Tottenham Hotspur stadion.



Uprava Bayerna spremna čeka kraj sezone kako bi vidjeli imaju li šanse potpisati sjajnog univerzalca. Son posjeduje neophodno iskustvo i zbog svojih mogućnosti da pokriva više pozicija trebao bi se rotirati sa Maneom na lijevom krilu i na poziciji napadača.

Reprezentativac Južne Koreje ima ugovor do ljeta 2025. godine i ako Antonio Conte uspije izboriti plasman u Ligu prvaka sledeće sezone gotovo pa sigurno da će i Son ostati dio Spursa bar još neko vrijeme.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.