Ko voli nek izvoli: Shakhtar odredio cijenu za Mudryka - Cifra sasvim očekivana i nije za svačiji džep

Sakhtar Donetsk trenutno u svojim redovima ima jedog od najboljih mladih igrača, a sav svoj potencijal je pokazao u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.


Mykhayl Mudryk je bio prava senzacija najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu i svojim sjajnim partijama je zaludio gotovo pola europskih velikana. 

Svi u klubu su svjesni da 21-godišnjeg Ukrajinca neće moći još dugo zadržati u klubu i zbog toga žele da ga na vrijeme prodaju i zarade što je više moguće novca. Posao prodaje Mudryka će obaviti sportski direktor Shakhtara, Darijo Srna, i pred njim je veoma lagan zadatak jer je cifra za zvijezdu tima određena.



Kako ugledni svjetski mediji prenose ko želi potpisati Mudryka u januaru ili na kraju sezone moraće dobrano da zavuče ruku u džep. Cifra koju je klub odredio iznosi ni manje ni više nego okruglo 100 miliona eura što je cifra u skladu sa današnjim cijenama talentovanih i mladih fudbalera. 

Cifra od 100 miliona je sasvim opravdana jer je na terenu pokazao o kakvom se igraču radi. Ono što je sada jasno da Mudryk nije za svačiji džep i da će u igri ostati između ostalih Real Madrid, Newcastle United, PSG i Arsenal, klubovi koji imaj unovac i koji mogu doseći traženi iznos.



Florentino Perez neće štedjeti novac ako Carlo Ancelotti izda naređenje da Ukrajinac mora stići na Santiago Bernabe, ali ipak teško da u ovom trenutku neko može finansijski parirati popularnim Svrakama i Mohamemed bin Salmanu. Biće veoma interesantno ispratiti cijelu situaciju oko Mudryka i u kom klubu će nastaviti graditi svoju karijeru. 

Zbog velikana koji su zainteresovani Shakhtar zadovoljno trlja ruke, a sada je sve na Srni da pokuša izvući što je više novca za mladog super stara.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.