Za dolazak na Old Trafford, Rabiot traži pravo malo bogatstvo: Na pomolu još jedan glup potez uprave Uniteda

Unazad nekoliko godina nas na Old Traffordu ne može ništa iznenaditi, pa ni činjenica da su izdvojili 87 miliona eura za jedan od najvećih promašaja u istoriji kluba, Harry Maguirea.


Otkako je otišao Sir Alex Ferguson ništa više nije isto u klubu, a od Jose Mourinha i sezone 2016/17 klub nije osvojio niti jedan jedini pehar. 

To sve govori koliko je, nekada jedan od najvećih klubova, pao na niske grane. Ovo ljeto su Darwin Nunez, Frenkie de Jong i Jurrien Timber dovoljan pokazatelj koliko je zapravo Old Trafford nepoželjna destinacija za igreče.



Ove 3 zvijezde su odbile prelazak u crveni dio Manchestera, sa tim da je najveći udarac zadao Darwin koji je potpisao za ljutog rivala, Liverpool. Ljetni prelazni rok još traje, a Erik ten Hag pokušava na sve načine dovesti još nekoliko igrača i napraviti koliko toliko respektabilan roster koji će moći parirati velikanima iz vrha. 

Nova sezona je veoma loše počela za Crvene Đavole jer su na svom stadionu doživili poraz od Brightona i to je natjeralo Holanđanina da krene po nova pojačanja. Mnoga imena se povezuju sa prelaskom na Old Trafford, ali ona koja su izazvala najveću buru jesu svakako jeste Marko Arnautović i Adrien Rabiot.



Navijači su stopirali transfer iskusnog Austrijanca, a ono što uprava planira sa Francuzem je možda jedna velika glupost. Naime, prema navodima uglednog italijanskog lista La Gazzetta dello Sport, United i Juventus su se dogovorili oko transfera i on bi trebao iznositi oko 20 miliona eura, i ostalo je još samo da se United dogovori sa uslovima Rabiota. 

Međutim, tu se pojavljuje glupost, a ona glasi da Francuz traži nevjerovatnih 10 miliona eura godišnje i ugovor na 3 godine što je za kalibar igrača nepojmljivo. Rabiot trenutno zarađuje 7 miliona eura godišnje, ali i ta cifra je van svake pameti jer igrač ne zaslužuje taj novac to je definitivno, a pogotovo ne 10 miliona koliko zahtjeva od Uniteda.



Uprava Crvenih Đavola ako pristane na tu ponudu onda stvarno vjerujemo da ne znaju šta rade i da čine sve da upropaste klub koji je nekada bio sinonim za uspješan i velik klub. Pred Ten Hagom je itekako težak zadatak da klub izvede na pravi put, ali vjerujemo da ovo nisu ti potezi koji klub vraćaju na stare staze slave.

Ima još dosta vremena na transfer tržištu da se naprave neki konkretni potezi, ali mislimo da će se morati još igrača dovesti koji će se priključiti Christian Eriksenu, Lisandro Martinezu i Tyller Malaciji.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.