Povreda Thiaga mijenja stvari na Anfieldu: Redsi, rivalu ispred nosa, kradu veznjaka vrijednog 50 miliona eura

Liverpool je novu sezonu u Premier ligi započeo na poprilično loš i bolan način, a razlog toga jeste remi protiv novog Premierligaša, Fulhama, i gubitak udarne igle na sredini terena.


Zbog povrede potkoljenice Thiago Alcantara je već početkom drugog poluvremna morao da završi utakmicu, a prognoze nisu ni malo obećavajuće.

Nije poznato koliko će pauzirati sjajni veznjak, ali ga neće biti minimalno mjesec dana. Jurgen Klopp je svjestan da u nastavak sezone neće moći bez pravog organizatora igre i upravo zbog toga će morati izaći na transfer tržište da pronađe nekoga ko će moći odmjeniti 31-godišnjeg Španca.



Mnogo se odupirala uprava Redsa da izdvoji novac za novog veznjaka, ali izgleda da će sada morati i ono što će im predstavljati problem jeste da će sada morati dobro ruku da zavuku u džep. Prema navodima uglednog britanskog lista The Athletic, Klopp je pronašao tip veznjaka koji želi dovesti na Anfield. 

Do kraja prelaznog roka uprava Redsa će dati sve od sebe da ispuni želju Kloppa, a ona je zvijezda Sportinga, Matheus Nunes. Klopp želi ispred nosa Wolverhamptonu i Brunu Lageu oteti sjajnog Portugalca. Wolvsi su navodno već poslali zvaničnu ponudu u Sporting za 23-godišnjeg veznjaka, ali igrač umjesto na Molineux želi ipak na Anfield i čeka zvaničnu ponudu Liverpoola.



Prema istom izvoru Sporting i Wolverhampton su se bili gotovo sve dogovorili, ali igrač odugovlači sa odlukom jer čeka potez Kloppa i uprave Redsa. Klopp u Nunesu vidi idealnu dugoročnu zamijenu za Thiaga i svi na Anfieldu vijeruju da će se transfer ubrzo ozvaničiti, a spominje se cifra od čak 50 miliona eura koliko će Liverpool morati poslati na adresu Sportinga.

Sjajni veznjak nema baš tako uspješnu sezonu iza sebe, jer je na 50 utakmica uspio da postigne 4 gola uz 9 asistencija, ali Klopp vjeruje u njega da može iz godine u godinu biti samo bolji.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.