Potez uprave koji jasno daje doznanja šta misle o Depayu: Holanđanin nikako ne može biti zadovoljan

Memphis Depay je na početku prošle sezone u besplatnom transferu stigao na Camp Nou i trebao je biti veliko pojačanje za Katalonskog giganta.


Stigao je naravno na nagovor tadašnjeg trenera Ronalda Koemana, ali nakon smjenje Holanđanina i njegov sunarodnik se borio sa mjestom u timu. 

Xavi Hernandez je odmah tokom zimskog prelaznog roka doveo nekoliko pojačanja i praktično Depaya izbacio iz startnih XI. Da stvar bude po Depaya još gora, Xavi je ovo ljeto doveo još nekoliko velikih i zvučnih imena koji igraju njegovu poziciji i sve ukazuje na to da su sjajnom napadaču dani odbrojani.



Kakva je budućnost Depaya na Camp Nou dovoljno govori jedan potez uprave koji je dao jasno doznanja šta misle o sjajnom napadaču u budućnosti. Naime, bivša zvijezda Lyona i Manchester Uniteda je ostao bez svog broja na dresu, a riječ je o broju 9. 

Devetku je zadužio Robert Lewandowski i to dovoljno govori koliko uprava misli na Depaya. Poljak je u predsezonskim utakmicama nosio broj 12, ali na predstavljanju na kom je bilo oko 45 hiljada ljudi Poljak se pojavio u dresu sa brojem 9.



"To je bila odluka kluba", rekao je Laporta na pitanje zašto Lewandowski nosi broj 9 i dodao. "Iz razloga koji zanimaju klub, zbog imidža i publiciteta. Mislimo da je to ispravna odluka. Učinjeno je sa poštovanjem prema Memphisu koji je to savršeno razumio." bio je jasan prvi čovjek Barce.

Ovo je jansa odluka da je klub okrenuo leđa Depayu i da je gotovo sigurno na izlaznim vratima Camp Noa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.