Na Camp Nou se radi punom parom: Xavi ostao bez univerzalca, ali je ekspresno pronašao zamijenu

Na Camp Nou kao da nema finansijske krize, a skoro svaki dan čujemo koliko Katalonski gigant zapravo duguje.


Ono što posebno sve iznenađuje jeste kako to da je do sada, ovo ljeto, za nova pojačanja izdvojeno tačno 153 miliona eura, a navodno na tome ne misle stati. 

153 miliona su izdvojena za Raphinhu, Roberta Lewandowskog i Jules Koundea, a kao slobodni igrači su stigli Franck Kessie i Andreas Christensen. Treba napomenuti da ni jedana od pridošlica nije registrovana, a Xavi Hernandez razmišlja o novim pojačanjima.



U narednim danima se očekuje prodaja na Camp Nou, a uprava želi da vidi leđa Memphis Depayu, Sergino Destu, Martin Braithwaiteu i drugima na koje Xavi ne računa. Velika želja trenera Katalonskog giganta je bio univerzalac Cesar Azpilicueta, ali je Španac odlučio okrenuti leđa Barci te je produžio novi ugovor sa velikanom iz Londona. 

32-godišnji Cesar može da pokrije sve pozicije u odbrani i Xavi bi sa njim u timu imao veliku širinu, ali ipak od transfera neće biti ništa. Međutim, na Camp Nou rade punom parom i ne mare puno za tim jer je zamijena ekspresno pronađena. Naime, Xavi sada gleda u pravcu Signal Iduna Parka i Borussije Dortmund, jer je upravo tamo pronašao zamijenu za univerzalca sa Stamford Bridgea.



Želja jeste još jedan iskusni bek, a riječ je o Thomas Meunieru. Xavi mora ojačati poziciju uz desnu aut liniju jer je Dani Alves otišao, a tu sada ima samo Sergino desta, kog se želi riješiti, i Sergio Roberta koji više igra u veznom redu. Barca je već stupila u kontakt i jedini problem predstavlja što još nisu doznali cijenu za 30-godišnjeg Belgijanca. 

Xavi vjeruje da bi Meunier mogao biti od pomoći za ovaj respektabilni tim koji je sastavljen ovo ljeto.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.